Хатха йога за напреднали

Този курс е предназначени за всички, преминали през първите две нива – за начинаещи и средно ниво и които искат да усъвършенстват своята лична практика.

Тук ще рагледаме класическата серия на Йога Видя от 12 позиции и техните вариации. Ще се научите как да влизате в позите безопасно и да ги задържате за определен период от време. Постепенно с редовна практика ще можете да увеличавате периода на задържане в позата. Системната практика е в основата на ъсъвършенстването на тези асани.

Курсът за напреднали ще ви предложи и задълбочаване в пранаяма (дихателни техники) и медитация. Крайният резултат е добре балансирано тяло, спокоен ум и уравновесени емоции. По време на практиките ще развиете и по добър контакт с интуицията си и ще добиете още по-пълна представа за фините енергии, които циркулират в тялото.

Тази древна последователност от асани е позната като „серията Ришикеш“. Популяризирана е от индийския майстор Свами Шивананда, който е живял в щата Ришикеш – едно от местата, където се е зародила йога.