За екипа

Stella Maya

Yogateacher, Ayurveda health consultant, Yogatherapist

Стела Инчовска по професия е художник, арт терапевт и социален педагог. Майка на три прекрасни деца.

Още от 13 годишна възраст нейна страст е скалното катерене и интензивно го практикува. Катерейки се, Стела няколко пъти се конфронтира със смъртта, и така се заражда в нея стремежa за духовно търсене и израстване, което променя живота й завинаги. Започва да се интересува от йога и други духовни течения.

През 2000 година завършва Арт педагогика в Софийски университет след което заминава за Дрезден, Германия, за да учи арт терапия и социална педагогика. Междувременно любовта й към изкуството и духовното не спира и тя продължава да участва в различни художествени и социални проекти, и множество изложби.

През годините Стела предприема множество духовни пътешествия до Индия, Тибет и Непал. Срещите й с интересни и различни хора предизвикват още по-голям глад за вътрешно познание. Повратен момент в живота на Стела е срещата й със свами Шива Шанкар, който през 2007 година става неин духовен учител.

След години на обучения както в Германия, така и в Индия, Стела е:

  • сертифициран преподавател по Шивананда хатха йога (840 h) към федералната асоциация на учителите по йога
  • йога терапевт (640 h) към федералната асоциация на учителите по йога и аюрведа
  • здравен консултант (640 h) към федералната асоциация по аюрведа

Тя е преминала и обучение по йога терапия, а в момента продължава да се усъвършенства с обучение за духовно лечение при Janavallabha das в Германия .

През 2012 година Стела открива в Дрезден йога и аюрведа център, който действа до момента /www.mayayoga.de/.

От 2014 година тя е съосновател на Anandaspirit Yoga Festival в Райнсберг, Германия.

След 20 години живот в Германия, през лятото на 2018г. по предложение на съпруга и, Стела се завръща със семейството си в София.

Дирк Ганс

учител по йога в образованието

По време на пътешествията му до различни части на света, Дирк се чувства най-привлечен от магическите Тибет, Непал и Индия. В търсене на различен начин на живот, той се озовава в планината Кайлаш в Тибет, където открива йога.

До днес Дирк остава посветен на йога практиката в търсене на правилния път в живота. Той е квалифициран учител по йога и съосновател на Йогамая. Късметът го сполетява като му се отдава възможност да прекара време с индийския учител по йога Шри Свами Шива Шанкар. Като баща на три деца, за Дирк е важно йога да бъде част от живота им.